zaterdag 12 mei 2012

Dacia Lodgy: Luxe voor een prikkie

Bron: AD

Dacia begon in 2005 als discountmerk. Met de Lodgy brengt Dacia nu ook luxe en kwaliteit. De lage prijs is echter gebleven: Een MPV als de Renault Grand Scénic voor nog geen 15 mille !

Dacia Lodgy AD 01Toen Renault Dacia opnieuw leven inblies, werd daar met scepsis naar gekeken. Zou de verwende West-Europese automobilist zitten te wachten op zo’n sobere, armoedige auto die het vooral van zijn extreem laag prijs moet hebben ? Hij krijg al snel de naam “vrekkenkar”. Maar met de Dacia Logan MCV kwam de omslag, die werd een regelrechte hit. Goedkoop, extreem ruim en ook de rijeigenschappen vielen erg mee en de betrouwbaarheid was boven verwachting.

Dacia heeft het modellengamma sinds die tijd behoorlijk uitgebreid met de Sandero en een echte SUV, de Dacia Duster. Vanaf september komt daar de Dacia Lodgy bij. Een MPV met het formaat van een Renault Scénic, VW Touran of Opel Zafira, maar met zijn prijs van 14.990 euro is hij zo’n 10 mille goedkoper.

De komende jaren wil Dacia nog meer modellen aan het programma toevoegen om verder te kunnen groeien ook hoopt Dacia met de Lodgy een serieuze speler op de zakelijke markt te worden.

Dacia Lodgy AD 03

In de aflopen jaren zijn er in Nederland bijna 23.000 Dacia verkocht. Jacqueline Starken (productmanager) weet precies wie de kopers zijn: Veel pragmatisch ingestelde families met vaak meerdere kinderen, die voorheen een tweedehands auto kochten. Onze klanten zijn ook trouwe klanten, vaak kiezen ze opnieuw voor Dacia. Hun enthousiasme zie je ook terug op de Dacia Fandagen die door gemiddeld tweeduizend Daciarijders worden bezocht.

Dacia Lodgy AD 04

De nieuwe Dacia Lodgy is vooral kwalitatief een sprong vooruit. Er is minder gebruik gemaakt van goedkope kunststoffen. In plaats daarvan is er een tweekleurig dashboard met zwart glanzend middenpaneel en diverse chroomaccenten. Met meest verrassend is het 7 inch multimedia-navigatiesysteem voor slechts 495 euro.

De hoge zit en het grote ruitoppervlak geven dragen bij tot prima zicht, de stoelen zitten goed en ook op de derde zitrij passen twee volwassenen. Op de tweede zitrij kunnen drie kinderzitjes d.m.v. ISO fix geplaatst worden. De bagageruimte is gigantisch, met vijf zitplaatsen 827 liter, klap je alle banken weg dan is dat maar liefst 2617 liter.

Dacia Lodgy AD 02

De Dacia Lodgy rijdt prettig en het veercomfort is opmerkelijk goed, rumoerig is hij zeker niet. ESP en vier airbags zijn standaard.

Voor de grootste collectie testen, besprekingen, specificaties, prijzen, foto’s en ander nieuws over de Dacia Lodgy in Nederland en België: KLIK !

 

Dacia Lodgy AD 05

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV en de Dacia Lodgy vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

__________________________________________________________________

Posted: 12 mei 2012 in Alles over de Dacia Lodgy
Tags:Dacia Duster, Dacia Lodgy, dacia logan mcv, dacia sandero

Geen opmerkingen:

Een reactie posten