vrijdag 11 mei 2012

Test Dacia Lodgy: Een zevenklapper

Origineel: Automarket (vrije vertaling)

Als je tien jaar geleden zeven personen in een Dacia vervoerde dan leverde dat hilarische taferelen op.

Met de komst van de Dacia Logan MCV leverde dat alom bewondering op zeven volwassenen vervoeren in een auto voor die prijs, dat was ongehoord.

Maar Dacia wil meer, niet alleen zeven personen vervoeren, maar dat ook in een modern jasje en nog altijd tegen een onklopbare prijs.

Dacia Lodgy Automarket 01

We testen deze Dacia Lodgy in de prachtige omgeving van Marrakech en wij nodigen u graag uit om een stuk met ons mee te rijden.

We testen de Dacia Lodgy 1.5 dCi 110, volgens ons een prima keuze voor iedere familie die veel kilometers wil maken tegen lage kosten.

Dacia Lodgy Automarket 02

Deze diesel is sterk en zuinig, zelfs met gebruik van de airco en het rijden op hoge snelheden haalden we een gebruik van 7.5 liter op 100 kilometer, bij normaal gebruik is 5 liter op 100 kilometer zeker haalbaar.

Het is natuurlijk geen sportwagen, maar de prestaties van de Dacia Lodgy zijn beter als van de (veel duurdere) concurrenten en dat heeft alles te maken met de prima CW waarde en het lage gewicht. Een top van 175 km p/u en een acceleratie van 11,6 is zonder meer goed in deze categorie.

Het interieur is sterk verbeterd ten opzichte van de Dacia Logan MCV, qua kleur, ergonomie en afwerking.

Dacia Lodgy Automarket 03

Natuurlijk is er gebruik gemaakt van goedkoop, hard plastic, maar het ziet er allemaal wat moderner en vriendelijker uit. De bediening voor de ruiten en de spiegels zijn naar de deuren verhuisd en het multimedia systeem is voor iedereen te bedienen.

Ruimte, dat is de kracht van de Lodgy, nergens vind je voor die prijs zoveel ruimte, zeven volwassen personen kunnen ruim plaatsnemen in de Dacia Lodgy en hebben meer dan voldoende been- en hoofdruimte.

De kofferbak (2617 liter) is immens, je koopt de complete markt in Marrakech in één keer leeg en het opklappen van de banken is een eitje.

Dacia Lodgy Automarket 05

De veiligheid is goed verzorgd, veiligheidsgordels voor alle passagiers, voor en zij airbags, ABS en (in Nederland) EPS zijn standaard.

De Dacia Lodgy rijdt comfortabel, alle hobbels en gaten worden gladgestreken. De Dacia Lodgy wil vooral rechtuit, met bochtige weggetjes wordt het werken.

Of je de Dacia Lodgy mooi of juist lelijk vindt is vooral een kwestie van smaak. Maar voor een “busje” vinden wij hem er niet slecht uit zien.

Dacia Lodgy Automarket 04

Conclusie:

Sterk: Zwak:
Geluidsisolatie Kwaliteit materialen
Brandstofverbruik Bochtenwerk
Interieur  

 

Dacia Lodgy Automarket 06

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV en de Dacia Lodgy vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

___________________________________________________________________

Posted: 11 mei 2012 in Alles over de Dacia Lodgy
Tags:1.5 dCi, Dacia Lodgy, MPV, test Dacia Lodgy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten