dinsdag 26 maart 2013

Dacia Logan MCV: grote station, kleine prijs

Bron: L’Argus

Na de onthulling van de Dacia Sandero en de Dacia Logan Sedan hebben we sinds de Autosalon van Geneve ook de vernieuwde Dacia Logan MCV (In Italië Dacia Sandero Wagon).

Geheel in lijn met de Sandero en de Logan heeft Dacia gekozen voor een “normale” stationwagen/break. Normaal qua uiterlijk en ook qua inhoud.

Deze Dacia Logan MCV zal ongetwijfeld nieuwe klanten trekken, kopers die vroeger waren aangewezen op een tweedehands VW Passat Variant of Skoda Octavia Combi, die qua grootte aardig overeenkomen.

Maar hij verliest duidelijk zijn karakteristieke uitstraling van zijn illustere voorganger, de kopers van deze “oude” Dacia Logan MCV zullen zich minder aangetrokken voelen tot deze opvolger. Zij zullen vooral kiezen voor de Dacia Lodgy of de Dacia Dokker.

Dacia Logan MCV 2013 40

Ruim is deze nieuwe Dacia Logan MCV zeker met een bagageruimte van 573 liter (maximaal uit te breiden tot 1508 liter) behoort hij tot de grotere stationwagens op de markt. Hij is 4,49 meter land en de lengte van de bagageruimte bedraagt maar liefst 2,79 meter.

De motoren en het interieur zijn identiek aan die van de Dacia Sandero en de Dacia Logan Sedan, in België zal hij met alle motoren leverbaar zijn en in Nederland uitsluitend met de 0.9 TCe benzinemotor met 90 PK en de 1.5 dCi dieselmotor met 90 PK. Beide motoren zijn uitermate schoon en zuinig en dat maakt deze Dacia Logan MCV ook interessant voor de zakelijke markt.

Alle opties zijn ook op deze Dacia Logan MCV verkrijgbaar, dus airco, parkeersensoren, elektrisch bedienbare ruiten zowel voor als achter, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels en niet te vergeten het multimedia-navigatie-systeem.

Dacia Logan MCV 2013 42

De prijzen zullen niet veel hoger zijn als van de huidige Dacia Sandero.

Lees ook:

Dacia Logan MCV 2013 45 Dacia Logan MCV 2013 47
Dacia Logan MCV 2013 44 Dacia Logan MCV 2013 46
Dacia Logan MCV 2013 43 Dacia Logan MCV 2013 41
Dacia Logan MCV 2013 48 Dacia Logan MCV 2013 49

Klik voor grotere foto.

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 27 maart 2013 in Alles over de Dacia Logan MCV Tags:break, dacia logan mcv, Dacia Sandero Wagon, stationwagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten