zondag 6 januari 2013

Dacia Lodgy Lauréate 1.5 dCi 110 luxe en snel

Bron: auto-motor-und-sport

Hoewel de Dacia Lodgy wordt aangeboden met een startprijs (Duitsland) van 9.990 euro is de Dacia Lodgy Lauréate 1.5 dCi 110 5.500 euro duurder, maar dan kreeg je samen met de 1.5 dieselmotor met zes versnellingen ook een aantal nuttige accessoires voor terug, zoals een reiscomputer, cruise control, airco, mistlampen, elektrische spiegels en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en stuurwiel. Degene die ook nog het handige navigatiesysteem willen komen op zo’n 16.000 euro uit.

Dacia Lodgy dCi 110 03

Dankzij het functionele ontwerp biedt deze Dacia Lodgy met zijn lengte van 4,50 meter een zee van ruimte, standaard 827 liter, klap je de bank op dan heb je 2617 liter tot je beschikking. Voldoende ruimte om even een wasmachine en een droger op te halen, Een extra achterbank kost 590 euro maar daar krijg je dan uitstaande zijruiten bij.

Dacia Lodgy dCi 110 04

Door de grote deuren gaat het in- en uitstappen heel gemakkelijk en ook over gebrek aan hoofdruimte hoeft niemand te klagen. De banken in de Dacia Lodgy zijn comfortabel en ruim. Wel overheersen in het interieur harde kunststoffen maar dat heeft ook een voordeel, ook een onstuimig voetbalelftal kan weinig schade aanrichten.

Dacia Lodgy dCi 110 02

De ophanging is niet het sterkste punt van de Lodgy, zware schokken worden goed opgevangen, maar kleinere bobbels en richels worden gevoeld in het interieur. Op de snelweg is de wegligging echter aanvaardbaar.

De diesel is niet al te stil en ook niet vrij van trillingen maar zelfs bij snelheden van 160 km p/u op de snelweg heeft hij nog voldoende trekkracht en kan je zonder problemen naar de linkerbaan. Vooral de acceleratie van 80 naar 120 km p/u is indrukwekkend.

Dacia Lodgy dCi 110 05

De keuze tussen de 110 en de 90 pk sterke diesel is een kwestie van gevoel. De laatste is goedkoper en zuiniger, maar de 110 pk sterke Lodgy is aanmerkelijk levendiger en sneller.

Lees ook:

Dacia Lodgy dCi 110 01

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 7 januari 2013 in Alles over de Dacia Lodgy Tags:1.5 dCi 110, Dacia Lodgy, gezinsauto, MPV, zevenzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten