vrijdag 30 november 2012

Dacia Dokker: de moderne Renault 4

Bron: Turbo.fr

Is de nieuwe Dacia Dokker de Renault 4 van de eenentwintigste eeuw ?

Dacia Dokker is de moderne Renault 4 01 

De ruime alleskunner wordt aangeboden tegen lage prijzen, prijzen die voor veel gezinnen met een beperkt budget bereikbaar zijn en voor wie een Renault Kangoo onbetaalbaar is.

Na een bescheiden start met de Dacia Logan Sedan in 2005 is Dacia uitgegroeid tot een grootmacht en neemt nu een Frankrijk de vijfde positie in op de verkoopstatistieken.

Elke keer met hetzelfde recept: bewezen en betrouwbare techniek, solide, scherpe prijsstelling en met ieder nieuw model verbetert Dacia zichzelf en de Dacia Dokker is daarop geen uitzondering.

Dacia Dokker is de moderne Renault 4 02

De Dacia Dokker is het antwoord van Dacia op de Renault Kangoo, Citroën Berlingo, Fiat Doblo, Volkswagen Caddy en de Peugeot Partner.

De Dacia Dokker ziet er zeker niet slecht uit als je hem vergelijkt met de concurrenten en qua ruimte hoeft hij zich al helemaal niet te schamen, 800 liter bagageruimte bij vijf personen en klap je de achterbank op dan heb je maar liefst 3000 liter tot je beschikking en in kubieke meters gerekend verreweg de goedkoopste auto op de markt.

De leefbaarheid, mede door de extra hoofdruimte is uitstekend, de zitplaatsen zijn ruim en dankzij de schuifdeuren uitstekend bereikbaar ook voor oudere personen.

Dacia Dokker is de moderne Renault 4 05

Het dashboard bestaat weliswaar uit hard plastic, maar ziet er in de tweekleurige uitvoering fris en modern uit en zijn alle moderne opties van de Dacia Lodgy ook beschikbaar voor de Dacia Dokker, dus multimedia, navigatie, parkeersensoren, snelheidsbegrenzer, boordcomputer, airco en verwarmde zetels, het is allemaal mogelijk en dat tegen uitermate scherpe meerprijzen.

Onder de motor vind je 1.6 MPI 85 (niet in Nederland), de 1.2 TCe 115, de 1.5 dCi 75 en de 1.5 dCi 90. Deze motoren hebben voldoende vermogen met het vorige verkeer mee te komen, maar als je vaak met 5 personen en/of veel bagage onderweg bent dan is keuze voor de 1.2 TCe 115 of 1.5 dCi 90 verstandig.

Het weggedrag van de Dacia Dokker is goed, maar niet bepaald spannend, het rijcomfort is comfortabel, door de hoogte is de Dacia Dokker op hogere snelheden wel wat rumoerig.

Dacia Dokker is de moderne Renault 4 04 Dacia Dokker is de moderne Renault 4 06
Dacia Dokker is de moderne Renault 4 07 Dacia Dokker is de moderne Renault 4 08
Klik voor grotere foto’s.

Conclusie

De Dacia Dokker is niet spannend, maar biedt veel voordelen ten opzichte van de concurrentie. De (woon)ruimte is enorm. De betrouwbaarheid is bewezen en hij is geweldig veelzijdig. Kortom de ideale auto voor het gezin en dat alles tegen een spotprijs. Kortom er is geen twijfel mogelijk, de Dacia Dokker is de moderne Renault 4.

Lees ook:

 

Dacia Dokker is de moderne Renault 4 03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 1 december 2012 in Dacia Dokker Tags:alleskunner, Dacia Dokker, Renault 4, renault kangoo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten