dinsdag 15 mei 2012

Dacia Lodgy: Revolutie in autoland

Bron: Posta (vrij vertaald)

We kennen Dacia als de producent van goedkope en betaalbare auto’s, maar ze zagen er helaas ook niet al te spannend uit en hoewel de kwaliteit prima is, is de afwerking en het comfort aan de matige kant.

Met de nieuwe Dacia Lodgy is dat allemaal anders, het designteam heeft met de Dacia Lodgy kwaliteit en afwerking hoog in het vaandel staan.

Dacia Lodgy 61

Alle details zijn bij de Dacia Lodgy van groot belang, hij straalt robuustheid uit, de geluidsisolatie is uitstekend, het interieur bevat alle basisvoorzieningen die je als moderne automobilist mag verwachten. Het dashboard is functioneel en modern qua design met aandacht voor de kwaliteit en de ergonomie. De knoppen op het dashboard zitten onder handbereik en ook de bediening van de ramen in de portieren toont dat het gebruiksgemak voorop staat.

De Dacia Lodgy als zevenzitter heeft als enige in zijn klasse ruimte voor twee volwassenen op de derde zitrij, ook de kniehoogte (144 mm) en stahoogte (866 mm) is het beste in zijn klasse. De beschikbare bagageruimte 827 liter bij 5 personen en 2617 liter bij 2 personen is ronduit verbluffend.

dacia lodgy 62

De Dacia Lodgy heeft (optioneel) een 7 inch multimedia-navigatiesysteem met bluetooth, audiostreaming en USB aansluiting. Het thermisch comfort naar elke zitrij is door de krachtige ventilator/kachel optimaal te noemen.

Het motorlawaai en windgeruis is ten opzichte van de Dacia Logan met 30% afgenomen. Door het relatief lage gewicht en de prima CW-waarde springt de Dacia Lodgy zuinig met brandstof om.

dacia lodgy 63

Het rijden – ook op de slechte wegen in Marokko – is bepaald geen straf, de vering is uitermate geschikt voor slechte wegen. Tijdens het rijden is geen rammeltje te horen. Windgeruis en motorlawaai zijn ook bij hogere snelheden aangenaam laag. De stoelen voelen wat hard aan, maar zitten op langere afstanden behoorlijk comfortabel. De rij-eigenschappen zijn prima in orde, ook op het bochtengedrag is weinig aan te merken. De besturing is wat gevoelloos maar daar is goed mee te leven. Het navigatie systeem werkt perfect. Ook het ABS en ESP dragen bij tot een veilig gevoel in deze MPV van Dacia.

Ben je op zoek naar een MPV of een grotere stationwagen dan is het verstandig om die aankoop even uit te stellen tot deze Dacia Lodgy op de markt is. Het is zeer zeker de moeite  waard om deze MPV uit te proberen.

Dacia lodgy 64

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV en de Dacia Lodgy vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

__________________________________________________________________

Posted: 15 mei 2012 in Alles over de Dacia Lodgy
Tags:ABS, Dacia Lodgy, design, ESP, MPV, navigatiesysteem, zevenzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten