vrijdag 22 februari 2013

Getest de goedkoopste Dacia in België

Bron: Origo.hu

Het is nauwelijks te geloven maar er is nog een goedkopere Dacia te koop dan de Dacia Sandero in basisuitvoering.

Het is de vernieuwde Dacia Logan Sedan (helaas niet in NL verkrijgbaar).

Dacia Logan Sedan test 01

Tot de achterruit identiek aan de Dacia Sandero, ook het interieur is identiek, maar hij is een aantal centimeters langer en heeft een grotere bagageruimte, toch is hij in een vergelijkbare uitvoering zo’n 1.000 euro goedkoper.

De nieuwste Dacia Logan Sedan ziet er helemaal niet verkeerd uit. Hij heeft een standaard bagageruimte van 510 liter, 4 airbags, ESP en stuurbekrachtiging en dat allemaal voor een vanaf prijs van 6.990 euro.

Dacia Logan Sedan test 02

Sinds de komst van de Dacia Logan in 2004 heeft de snelst groeiende fabrikant in Europa al meer dan twee miljoen auto’s verkocht in 36 landen en heeft fabrieken op bijna elk continent.

Het succes van Dacia is zo groot dat ook andere fabrikanten low budget merken (modellen) overwegen, zoals Suzuki, Fiat, Peugeot en zelfs Volkswagen.

Dacia Logan Sedan test 04 Dacia Logan Sedan test 07

 

Met alle modellen scoort Dacia zeer goed zoals in het recente verleden met de Dacia Logan (MCV) en de Sandero, nu met de Dacia Duster, Dacia Lodgy en de vernieuwde Logan en Sandero (Stepway). Op dit moment wordt de Dacia Dokker geïntroduceerd en een facelift van de Dacia Duster komt er aan.

Al het goede van de vorige Dacia Logan is gebleven: het ruime interieur, de grote bagageruimte, de prima wegligging en de lage prijs. Extra is nu het veel mooiere model, het moderne interieur, het toegenomen comfort en alle extra verkrijgbare opties zoals het multimedia-navigatie-systeem.

Dacia Logan Sedan test 03

Natuurlijk komt de lage kostprijs ergens vandaan en dat is te zien aan de gebruikte materialen, zoals hard plastic en ook op het gebied van veiligheid, vijf sterren zal de nieuwe Logan niet halen.

Hij stuurt goed, veel minder indirect als zijn voorganger. Hij komt prima met het dagelijks verkeer mee en het geluidcomfort tot 130 kilometer per uur is veel beter als zijn voorganger.

Dacia Logan Sedan test 06

Als je op zoek bent naar een leuke, ruime, moderne Sedan, maar daar niet de hoofdprijs voor wil betalen dan doe je er goed aan om eens bij een Dacia dealer naar binnen te lopen.

Lees ook:

 Dacia Logan Sedan test 05

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 23 februari 2013 in Alles over de Dacia Logan Sedan Tags:bagageruimte, Dacia Logan Sedan, ESP, interieur, Sedan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten