zondag 25 augustus 2013

Met de Dacia Logan MCV door Frankrijk

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 01Tekst en foto’s: Tom

Ook deze zomer weer genoten van de vakantie en de Dacia. De MCV bewees zich weer als prima pakezel en koningin van de Autoroute. De beklimmingen tot boven de 1.000 meter waren geen probleem voor de 1.6 achtklepper en op de Euro95 E10 brandstof liep de auto even zuinig als altijd met een gemiddelde van 7,2 liter/100 km.

Wat een perfecte auto onze MCV. Eigenlijk jammer dat het model inmiddels opvolgers heeft gekregen in de vorm van ‘de nieuwe’ Logan MCV, Lodgy en Dokker. De keus zal niet makkelijk zijn als de auto t.z.t. wordt ingeruild.

Onderweg gelukkig veel Dacia’s gezien. Van de meest basic Logan zonder wieldoppen tot de meest opvallende Dusters met 4WD striping. Niet te vergeten de Duster in politie-uitvoering in Cap d’Agde die inmiddels drie jaar hun dienst bewijzen in deze kustplaats.

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 03

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 11

Dat niet alleen “arme” Fransen in een Dacia rijden blijkt wel uit het feit dat voor de deur van het huis van de Burgemeester van Valras een Dacia Sandero staat te pronken.

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 09 Frankrijk met de Dacia Logan MCV 08

 

Tijdens een stop vertelde een dame in een Lodgy dat ze vol lof was over dit model, omdat ze voortaan de fietsen rechtopstaand mee kon nemen in haar auto. Dochter Melanie zag in een tijdschrift een advertentie van de Nissan X-trail met de kop ‘pulling power’ en ging voortvarend met de pen aan de slag om deze te veranderen in een Dacia met de kop ‘pudding power’. Ja wel, dochters weten precies hoe ze hun papa moeten plagen en lees ik vervolgens in het persbericht van Renault: De Dacia Duster dient als basis voor de nieuwe Nissan Terrano... Vooruitziende blik? Wacht maar tot Melanie haar rijbewijs heeft, dan wil ze vast zo’n mooie nieuwe Stepway.

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 10

En wat de denken van deze Dacia-dealer die zijn receptie in een fraaie bolhut heeft gevestigd. Wel even iets anders dan de Stam Dacia Special Store, wat voor Nederlandse begrippen de 'flagship store' van Dacia in Nederland is. Met de fleurife bloembakken aan de reling worden de klanten welkom geheten. En een fraaie Renault 4CV voor de deur van deze Dacia-dealer in Villeneuve les Beziers.

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 06

Een model dat veel gezien werd in zilver – gris platine – en de fraaie blauwe kleur is de Dacia Sandero Stepway. Zelfs een Engelse Sandero waargenomen deze zomer. Ver van huis, maar in een Dacia glijden de kilometers onder je door.

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 07

Op miniaturen gebied helaas nog geen nieuws gevonden. Ik weet dat in China wel gewerkt wordt aan de mallen voor de Sandero en de Logan MCV, die in Frankrijk zojuist in de showroom stond. Voor vanaf prijzen waar we in Nederland alleen maar van kunnen dromen.

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 02

Bij Parijs was de verwachte drukte dit jaar nog intenser. Wellicht was de reden gelegen in de Dacia Grand Pique Nique die in juli door liefst 15.000 mensen werd bezocht. Een van de bezoekers kwamen we bij Orleans tegen. Hij bestuurde een Citroen Picasso met de Dacia fandag sticker op de achterruit. Na zijn bezoek aan de Dacia Grand Pique Nique in het Haras de Jardy Equestrian centre vlakbij Parijs weet hij zeker dat de Picasso gaat plaatsmaken voor een Lodgy. Met de sticker ‘J’aime ma Dacia’ reed hij terug naar de Elzas, dromend van de ruime Dacia.

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 04

Kortom een Dacia-rijke zomer die smaakt naar meer.

Frankrijk met de Dacia Logan MCV 05

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Geplaatst: 25 augustus 2013 in Vakantie Tags:Dacia Dokker, Dacia Duster, dacia logan mcv, frankrijk, politie, vakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten