zondag 28 juli 2013

Dacia Logan Sedan een ideale gezinsauto

Voor het eerst in de historie maakt Dacia voor zijn nieuwe modellen gebruik van de laatste technieken.

De Dacia Logan Sedan is dan ook een uiterst aantrekkelijke auto geworden met een modern uiterlijk en maximale kwaliteit voor een lage prijs.

Comfort is nu ook in geruime mate aanwezig, zoals het NAV multimedia-navigatie-systeem, stuurbekrachtiging en voor het eerst ook cruise control met snelheidsbegrenzer. Ook is de Logan voorzien van sterk verbeterde geluidsisolatie. Dagrijverlichting, vier airbags, spankrachtbegrenzers, Isofix, het is allemaal standaard aanwezig.

dacia logan sedan 2013 06

De ontwerpers hebben veel aandacht besteed aan de moderne en dynamische uitstraling, mooie ronde spatborden, stoere grill en grote koplampen. Ook binnenin ziet het interieur er fris en modern uit. De klokken zijn goed afleesbaar, de knoppen en schakelaars zijn stevig en gemakkelijk te bedienen, ook daar heeft Dacia een flinke inhaalslag gemaakt.

Ook is er een flink scala van accessoires verkrijgbaar, zoals parkeersensoren, stootlijsten, dakkoffer, trekhaak, enz.

Dankzij de nieuwe stuurbekrachtiging (standaard) is de auto eenvoudig te berijden, bij hogere snelheden wordt de stuurbekrachtiging minder en bij het inparkeren juist hoger. Dit alles maakt de Dacia Logan Sedan uiterst wendbaar op de weg. Dankzij het standaard aanwezige ESP, ABS en Brake Assist blijft de auto ook in kritieke situaties goed bestuurbaar. De Dacia Logan Sedan is gebouwd op het B0-platform en dat is inmiddels leider in zijn marktsegment.

Dacia Logan Sedan test 07

De grote binnenruimte is een van de belangrijkste voordelen, geen enkele andere auto in die prijsklasse biedt zoveel ruimte. Met ruim plaats voor vijf personen en een bagageruimte van 510 liter.

De auto is leverbaar met een scala aan motoren (niet in alle landen) zoals de moderne 0.9 TCe benzinemotor met 90 PK, de 1.5 dCi met 75 en 90 PK, de 1.2 16v benzinemotor met 75 PK en tenslotte de 1.2 16v 75 PK op LPG. Alle modellen zijn relatief zuinig en hebben een beperkt CO2 uitstoot.

Naast deze Sedan komt binnenkort ook de stationwagenversie op de markt als Dacia Logan MCV. Motoren, uitvoeringen en uitrusting zijn gelijk aan de Dacia Logan Sedan.

Dacia Logan Sedan 2013 11

Lees ook:

Dacia Logan MCV 2013 27

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Geplaatst: 28 juli 2013 in Alles over de Dacia Logan Sedan Tags:dacia logan mcv, Dacia Logan Sedan, Sedan, stationwagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten