vrijdag 21 juni 2013

Test Dacia Dokker Van: Handige alleskunner

Bron: Promotor

Als kleine zelfstandige of middenstander ben je altijd op zoek naar een bestelauto die zo efficiënt mogelijk is.

Liever niet al te duur, met een lage kostprijs per kilometer, ruim maar toch compact en geschikt voor binnen en buiten de stad.

Aan al deze voorwaarden voldoet de Dacia Dokker Van in ruime mate.

Het ontwerp van de Dacia Dokker Van is krachtig maar eenvoudig. De voorkant is geheel in stijl met zijn broer de Dacia Lodgy.

De Dacia Dokker Van is leverbaar met één of twee schuifdeuren en dat maakt het laden en lossen van goederen wel heel erg eenvoudig.

Dacia Dokker Van 02

Ook de achterkant van deze Dacia Dokker Van is geheel in stijl met de gehele auto. Haal je de logo’s weg dan zou je zweren dat het om een aanmerkelijk duurdere auto gaat.

Maar het ontwerp is natuurlijk niet het belangrijkste item, laten we eens kijken hoe deze Dacia Dokker rijdt.

Het interieur is bijna identiek aan dat van de nieuwe Sandero en/of de Dacia Lodgy. De elektrische bediening van de ramen zit nu in de portieren en dat is handiger dan op de middenconsole.

De zijdelingse steun van de stoelen zou beter kunnen, maar aan de andere kant hebben we het hier niet over een sportwagen. De nadruk ligt natuurlijk op de nuttige ruimte voor de vracht.

En de ruimte is er, deze Dacia Dokker Van heeft een volume van maar liefst 3300 liter oftewel ruim 3 kubieke meter, een europallet schuif je zo naar binnen.

Ook op het gebied van opties heeft de Dacia Dokker Van veel te bieden, voor een paar honderd euro heb je een van de beste navigatiesystemen op de markt, Stoelverwarming, parkeersensoren, airco, snelheidsbegrenzer het is allemaal verkrijgbaar. Op het niet in diepte verstelbare stuur na, zijn er geen minpunten te vinden.

Dacia Dokker Van 06 Dacia Dokker Van 05
Dacia Dokker Van 03 Dacia Dokker Van 04

Onze testauto was uitgerust met een 1.5 dCi met 90 PK en die doet zijn werk opvallend stil. Pas boven de 3000 toeren merk je dat geluid toeneemt. Tijdens de testperiode haalde wij een gemiddeld gebruik van 6.4 liter per 100 kilometer en dat is voor een besteller van dit formaat keurig te noemen.

De wegligging is zowel leeg als beladen zeer goed, de ophanging dempt alle kuilen en hobbels uitstekend en de Dacia Dokker is stiller en comfortabeler dan menige veel duurdere concurrent.

Kortom:

Een onovertroffen aanbod voor iedereen die een kleine besteller nodig heeft en toch veel moet vervoeren.

Lees ook:

Dacia Dokker Van 01

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Posted: 22 juni 2013 in Alles over de Dacia Van en Pickup, Dacia Dokker Tags:bestelauto, besteller, bestelwagen, Dacia Dokker Van, Van

Geen opmerkingen:

Een reactie posten