dinsdag 14 mei 2013

Test Dacia Lodgy 1.5 dCi 110 Lauréate

Bron: iasi4u.ro

De Dacia Lodgy is één van de weinige echte zevenpersoons auto’s die op de markt verkrijgbaar is. In de meeste zogenaamde zevenpersoonsauto kunnen op de achterste bank met veel moeite twee peuters plaatsnemen, maar dat is in de Dacia Lodgy duidelijk anders, zeven volwassenen kunnen ruim zitten.

Ik hoor je denken, ‘dat kon ook in de Dacia Logan MCV’, klopt maar dat ging dan wel ten koste van de bagageruimte en dat laatste is bij de Dacia Lodgy minder het geval.

Dacia Lodgy getest 01

De deuren zijn ruim zodat alle zitplaatsen gemakkelijk te bereiken zijn en ook de achterklep is handig bij het inladen van de grote (max. 2617 liter) bagageruimte.

Achter het stuur van de Dacia Lodgy heb je zicht op prachtige klokken en een modern navigatiesysteem met veel chroom accenten, helaas doet het vele harde plastic daar wat afbreuk aan. Het NAV multimedia-navigatie-systeem is overigens door iedereen eenvoudig te bedienen zonder je door ellelange documentatie heen te worstelen (hulde !).

De diesel is levendig en trekt heel behoorlijk, zodat de snelheidsbegrenzer goed van komt, je rijdt namelijk al snel te snel, mede door de prima geluidsisolatie.

Dacia Lodgy getest 03

Ondanks het intensief gebruik van de airco is de Dacia Lodgy ook nog eens behoorlijk zuinig, tijdens de testperiode kwamen we op een gebruik van 6,8 liter op de 100 kilometer gemiddeld uit en dat is voor zo’n grote auto helemaal niet slecht.

Al met al is de Dacia Lodgy ons niet tegengevallen, integendeel, het was een aangename ervaring, zeker als je prijs in aanmerking neemt. Concurrenten heeft de Dacia Lodgy nauwelijks en die zijn ook nog eens ettelijke duizenden euro's duurder.

Het kan niet anders of deze Dacia Lodgy gaat succes boeken op de Europese markt.

Dacia Lodgy getest 02

Lees ook:

Dacia Lodgy getest 04

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Posted: 15 mei 2013 in Alles over de Dacia Lodgy Tags:1.5 dCi 110, Dacia Lodgy, geluidsisolatie, Lauréate, zevenpersoons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten