dinsdag 30 april 2013

Wat moet je kiezen: Lodgy of toch de Dokker

Bron: automotorundsport

Na de vorige generatie Dacia Logan MCV hebben we nu de keuze tussen twee ruimtewagens. Allebei groot en ruim, maar toch heel verschillend.

Wil je met zeven personen in de auto dan is de keuze eenvoudig, zeven zitplaatsen biedt alleen de Dacia Lodgy. Wil je met maximaal vijf personen op pad dan heb je wel de keuze.

Dokker vs Lodgy 01

Wil je de auto ook zakelijk gebruiken dan is de keuze voor de Dacia Dokker de betere keuze. Ruimer 3000 liter tegenover 2617 liter voor de Lodgy. Hij is hoger en ook is hij dankzij de handige schuifdeuren beter te beladen.

Qua brandstofverbruik ontlopen ze elkaar niet veel en ook qua prijs komen ze aardig overeen. Het verschil in prijs bedraagt tussen de 1000 en 2000 euro afhankelijk van de uitvoering in het voordeel van de Dacia Dokker.

Dokker vs Lodgy 02 Dokker vs Lodgy 03

De Dacia Lodgy is een echte MPV en de rijeigenschappen zijn die van een personenauto, de Dacia Dokker gedraagt zich meer als een bestelbusje.

Ook de verschillen in topsnelheid zijn marginaal 169 km p/u voor de Lodgy en 162 km/u voor de Dokker. Er is wel een verschil in geluid, de Dacia Lodgy is aanmerkelijk stiller dankzij de betere isolatie.

Dokker vs Lodgy 04 Dokker vs Lodgy 05

Het in- en uitstappen is in het voordeel van de Dacia Dokker dankzij de grote schuifdeuren, hetgeen ook heel praktisch is op krappe parkeerplaatsen.

De Dacia Lodgy is wat luxer uitgevoerd qua aankleding, maar de standaard en verkrijgbare opties zijn vrijwel identiek.

Dokker vs Lodgy 06 Dokker vs Lodgy 07

Conclusie

Voor een groot gezin (6/7 personen) is de keuze voor de Dacia Lodgy logisch, semi-zakelijke gebruikers kunnen het beste kiezen voor de Dacia Dokker. Voor alle andere kopers is de keuze vooral een kwestie van smaak. Wil je echter de 1.5 dCi 110 dan valt de keuze automatisch op de Dacia Lodgy.

Lees ook:

Dokker vs Lodgy 08

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Posted: 1 mei 2013 in Alles over de Dacia Lodgy, Dacia Dokker Tags:7 zitter, Dacia Dokker, Dacia Lodgy, MPV, ruimtewagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten