zondag 7 april 2013

Verslaat de Dacia Dokker de VW Caddy ?

Bron: Autobild.

Qua ruimte is zijn beiden rivalen in deze test ongeveer even groot , maar qua prijs is het een ongelijke strijd want voor de prijs van één VW Caddy kan je bijna twee Dacia Dokkers kopen.

Kan je die twee eigenlijk wel met elkaar vergelijken ? Het komt er feitelijk op neer wat je wil (kan) betalen en hoeveel geld je over hebt voor meer luxe.

Dacia Dokker vs VW Caddy 03

Nogmaals qua ruimte zijn verschillen niet groot en ook het in- en uitstappen van de auto is door middel van de royale schuifdeuren is zo ongeveer gelijk.

Meetbaar en merkbaar is het verschil in zitcomfort, de stoelen in de VW Caddy zijn aanmerkelijk beter en bieden meer grip. De stoelen in de Dacia Dokker te vlak, te glad en de zittingen zijn te kort.

Ook de overzichtelijkheid bij de Dacia Dokker schiet te kort, door de dikke rand bij de B stijl en de oplopende C stijl bij de achterste ramen is het zicht naar achter beperkt. Door het grote glasoppervlak is dat bij de VW Caddy veel beter.

Dacia Dokker vs VW Caddy 10

De Caddy biedt ruimte voor 3030 liter en de Dokker slikt 3000 liter, hier zit het verschil in de maximale belasting, 706 kilo voor de Caddy en 584 kg voor de Dokker.

Motorisch is de Dacia Dokker meer bij de tijd, zijn dieselmotor reageert fel en is uitermate zuinig met 5,5 liter op 100 kilometer. De dieselmotor in de VW Caddy is minder fel en ook minder zuinig met 5,9 liter, maar door zijn grotere tank heeft hij weer een groter bereik.

De VW Caddy is comfortabeler dan de Dacia Dokker, maar die verrast ons door zijn bijna sportieve rijeigenschappen.

Dacia Dokker vs VW Caddy 04 Dacia Dokker vs VW Caddy 05
Dacia Dokker vs VW Caddy 06 Dacia Dokker vs VW Caddy 07
Dacia Dokker vs VW Caddy 09 Dacia Dokker vs VW Caddy 08
Dacia Dokker vs VW Caddy 01 Dacia Dokker vs VW Caddy 02
Het navigatiesysteem bij de Caddy is kleiner en zit wel erg laag, niet handig dus.

Klik voor grotere foto.

De besturing van de Dacia Dokker is wat ongevoelig, de besturing van de VW Caddy is lichter en directer.

De rijveiligheid van beide auto’s is zonder meer goed, ESP (standaard) werkt bij de Dacia Dokker prima, maar de bottleneck zijn de zwakke remmen, vanaf 100 km per uur staat de Dacia Dokker pas na 42 meter stil en dat is verkeerde zuinigheid. De VW Caddy staat na 37,7 meter stil en dat is toch een groot verschil.

Conclusie

De VW Caddy is net wat completer, maar de Dacia Dokker ziet er niet verkeerd uit en is qua techniek en rijeigenschappen helemaal bij de tijd. De Dacia Dokker is vooral interessant voor mensen die veel ruimte nodig hebben en over niet zoveel geld beschikken. De grootste tekortkoming zijn echter de remmen, dat moet toch (zelfs voor een goedkope auto) duidelijk beter kunnen.

Dacia Dokker vs VW Caddy 11

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 8 april 2013 in Dacia Dokker Tags:Dacia Dokker, dieselmotor, remmen, rijeigenschappen, VW Caddy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten