woensdag 13 maart 2013

Dacia Logan MCV 2013 in beeld

Bron: Dacia.nl.  Foto’s: Dacia Logan MCV Autosalon Geneve.

Tja, toch moeilijk kiezen tussen deze Rolls Royce en de nieuwe Dacia Logan MCVNa de nieuwe Dacia Sandero en Dacia Sandero Stepway vult Dacia zijn aanbod aan met de nieuwe Dacia Logan MCV, een grote break/stationwagen voor een kleine prijs.

Overigens krijgt deze Dacia Logan MCV onder andere in Italië een andere naam: namelijk Dacia Sandero Wagon.

De eerste Dacia Logan MCV is in 2006 geïntroduceerd. Dacia heeft inmiddels bijna 340.000 exemplaren op de markt gebracht in zo’n veertig landen.
Op basis van dit succes en na het vernieuwen van de Dacia Sandero en Dacia Sandero Stepway, breidt Dacia het aanbod uit met de nieuwe Dacia Logan MCV. Het nieuwe model is vanaf het tweede kwartaal van 2013 te bestellen.

Na de lancering van de Dacia Lodgy (de modulaire MPV met vijf tot zeven zitplaatsen) en de Dacia Dokker (de Ludospace met vijf zitplaatsen voor particuliere en zakelijke klanten), is er nu de nieuwe Dacia Logan MCV. Deze ruime C-segment break (vergelijkbaar qua grootte met de Skoda Octavia Combi of de VW Passat Variant) met vijf zitplaatsen richt zich op klanten die op zoek zijn naar een grote auto - zowel qua ruimte als laadvermogen - die zowel comfortabel en praktisch is. Een extra pluspunt is dat de nieuwe Dacia Logan MCV zeer zuinig omspringt met brandstof (3,8 l/100 km, voor de dieselversie).

Ook deze Dacia Logan MCV heeft de nieuwe stilistische identiteit van Dacia. Het design straalt robuustheid en kracht uit. Met zijn grote afmetingen (4,49 m lang en een bagageruimte van 573 liter) ontstaat een record aan ruimte en laadvermogen (430 mm langer dan de nieuwe Dacia Sandero). Dat biedt de mogelijkheid om in stijl voorwerpen met een lengte van 2,7 m te vervoeren. De standaard dakdragers geven de auto een krachtige en dynamische uitstraling.
Het gebruik van zwarte elementen boven de achterlichten versterkt de robuuste look en het ruime karakter van de auto.

Dacia Logan MCV 2013 23

Naast de robuustheid die door de carrosserielijn wordt geaccentueerd is de kwaliteit van het interieur bij de nieuwe Dacia Logan MCV verder verbeterd. Het interieurdesign sluit aan bij het exterieur. Dacia heeft extra aandacht besteed aan de binnenruimte van de nieuwe Dacia Logan MCV, om zo te voldoen aan de verwachtingen van klanten die op zoek zijn naar gebruiksgemak. De rijpositie is comfortabel; het stuurwiel en de bestuurdersstoel kunnen worden afgesteld (afhankelijk van de versie). De ergonomie wordt versterkt door het praktische karakter en het gebruiksgemak van de auto: alle bedieningsorganen bevinden zich binnen handbereik van de bestuurder, vlak naast of direct op het stuur. Het interieur is volledig ontworpen voor zoveel mogelijk rijplezier, met talrijke handige en goed toegankelijke opbergruimtes, zoals de opbergvakken in de voor- en achterportieren, de insteekvakken of de opbergruimte bovenop het dashboard. In totaal biedt de nieuwe Dacia Logan MCV zestien liter opbergruimte in het interieur. De bagageafdekhoes (afhankelijk van de versie) bevat een vast hard gedeelte met een opbergvak als extra opbergruimte. De achterbank is standaard 1/3-2/3 neerklapbaar.

Dacia Logan MCV 2013 26 Dacia Logan MCV 2013 27
Dacia Logan MCV 2013 22 Dacia Logan MCV 2013 28
Dacia Logan MCV 2013 29 Dacia Logan MCV 2013 30
Dacia Logan MCV 2013 24 Dacia Logan MCV 2013 31

Klik voor grotere foto.

Dacia Logan MCV 2013 25

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 13 maart 2013 in Alles over de Dacia Logan MCV Tags:break, dacia logan mcv, Dacia Logan MCV 2013, stationwagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten