maandag 11 februari 2013

Een Dacia Logan MCV of een … ?

Bron: promotor.

Zoek je ruimte of gewoon een no-nonsens-uitstraling doen kom je al gauw bij de Dacia Logan MCV, Fiat Doblo of de Skoda Roomster terecht.

De Dacia Logan MCV sinds een paar maanden niet meer nieuw verkrijgbaar, maar is volop te vinden op de tweedehands markt. Ook de Fiat Doblo en de Skoda Roomster zijn tweedehands te vinden maar ook nog nieuw verkrijgbaar.

Test logan-Roomster-Doblo 01

De Skoda Roomster is verreweg de luxste van deze drie, maar ook duidelijk de kleinste met een maximale bagageruimte van 1780 liter, de Dacia Logan MCV is de enige zevenzitter van dit drietal en daar kan je maximaal 2350 liter in kwijt, de Fiat Doblo is verreweg de grootste vooral dankzij zijn imposante hoogte en komt tot een maximale inhoud van 3000 liter.

Qua interieur verslaat de Skoda Roomster zijn concurrenten met gemak, mooie materialen in het hele interieur, maar de Dacia Logan biedt de inzittenden de meeste ruimte door de breedte in het interieur en niet te vergeten de uitzonderlijke wielbasis van 2905 mm.

Test logan-Roomster-Doblo 02

De Skoda Roomster rijdt als een personenauto, hij stuurt goed en nauwkeurig en ook de wegligging is prima. De stoelen geven veel steun. De rijpositie in de Dacia Logan MCV is hoog en rijeigenschappen zijn in orde maar doordat de stoelen te weinig steun bieden ben je snel moe. Ook de Fiat Doblo heeft een hoge zitpositie, de stoelen zijn goed maar door het gekantelde stuur is een goede zitpositie moeilijk te vinden, een goed pluspunt zijn de enorme buitenspiegels, het rijcomfort is minder als bij de twee concurrenten en de besturing is nogal vaag maar hij houdt koers en is veiliger als dat het in eerste instantie lijkt.

Test logan-Roomster-Doblo 03

Ondanks het feit dat de Skoda Roomster luxer is en beter rijdt komt hij door zijn prijs en “gebrek” aan ruimte niet verder als de derde plaats. De Fiat Doblo biedt veel ruimte maar de rijeigenschappen zijn duidelijk minder. De Dacia Logan MCV wint omdat hij de beste allrounder is, hij is ruim, de rijeigenschappen en het comfort zijn dik in orde en hij is verreweg het goedkoopst in aanschaf.

Test logan-Roomster-Doblo 04

Dacia Logan MCV

Plus Min
Prijs Koppeling
Ruimte Rumoerige motor
Rijeigenschappen Geluidsisolatie
Rijcomfort  

Skoda Roomster

Plus Min
Design Prijs
Ruimte Ruimte
Modulariteit Standaarduitrusting
Afwerking  

Fiat Doblo

Plus Min
Schuifdeuren Afwerking
Ruimte Gebruikte materialen
  Rijeigenschappen
   

Test logan-Roomster-Doblo 05

Prijzen 2008 en heden.

  nieuwprijs 2008 vraagprijs nu (60.000 km)
Dacia Logan 1.6 16v Lauréate 13.795 8.700
Skoda Roomster 1.6 16v 19.025 10.750
Fiat Doblo 1.4 Dynamic 16.095 9.050

Lees ook:

Test logan-Roomster-Doblo 06

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 12 februari 2013 in Alles over de Dacia Logan MCV Tags:dacia logan mcv, Fiat Doblo, skoda roomster, tweedehands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten