zaterdag 12 januari 2013

Test: Dacia Lodgy zorgt voor opschudding

Bron: Index

De vervanger van de Dacia Logan MCV zorgt voor de nodige opschudding in het segment van de midi MPV.

Geen enkele model biedt zoveel ruimte voor zo een lage prijs, de Dacia Lodgy is daarmee meteen de “Best Buy” op de automarkt.

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 10

Hoewel Dacia de Lodgy plaatst in de klasse van de midi MPV biedt hij de ruimte van grotere MPV, met vijf zetels heeft hij maar liefst 827 liter bagageruimte en met de achterste bank opgeklapt zelfs 2617 liter. Met een extra bank biedt hij plaats aan 7 volwassen personen en dat laatste doet geen enkele midi MPV hem na.

Toegegeven niet alles is perfect, maar ondanks de lage prijs heeft hij maar weinig tekortkomingen.

In tegenstelling tot de vorige modellen ( m.u.v. de Duster) ziet de Lodgy er modern uit, terwijl hij toch conservatief genoeg is om kopers met een bescheiden beurs aan te trekken.

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 13

Het “kant-en-klaar” dashboard van de nieuwe Daciamodellen bestaat weliswaar nog steeds uit hard plastic, maar als je rekening houdt met de prijs ziet het er allemaal niet verkeerd uit. Hetzelfde geldt voor de stoelverstelling die nog uit de jaren negentig stamt, niet modern wel functioneel.

We testen de Dacia Lodgy 1.6 MPI Ambiance met 85 pk (niet in Nederland verkrijgbaar). Deze motor heeft net voldoende vermogen om mee te komen in het verkeer, maar als je op zoek bent naar sportieve prestaties dan is dit een verkeerde keuze, dan komt de 1.5 dCi 110 meer in aanmerking, maar die is weer een stuk duurder.

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 11

Tevens onze test kwamen we geen grote tekortkomingen tegen. De Lodgy is robuust, hij is comfortabel op slecht wegdek, hij helt wat over in de bocht en stuurt wat licht, maar al met al voelt het altijd veilig aan. Wat de veiligheid betreft is de Lodgy misschien geen topper maar de inzittenden worden voldoende beschermd mede door standaard vier airbags, ABS en ESP.

Wat prijs betreft is deze Dacia Lodgy niet te kloppen voor slechts 9.990 euro (België) gaat hij over de toonbank. Oké veel luxe heb je dan niet maar de concurrentie is minimaal tweemaal zo duur. Ruimte en prijs dat zijn de allersterkste troeven van de Dacia Lodgy en ook de voor de meer verwende automobilist biedt de (luxere en duurdere) Lodgy inmiddels voldoende opties.

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 14

Lees ook:

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 12

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 13 januari 2013 in Alles over de Dacia Lodgy Tags:1.6 MPI, Ambiance, Dacia Lodgy, midi MPV, MPV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten