maandag 31 december 2012

Dacia Lodgy ideaal voor grote gezinnen

Bron: Autopista.

Niemand had na de lancering van de basis Dacia Logan het grote succes van Dacia in Europa kunnen voorspellen.

De Dacia Logan Sedan was oorspronkelijk ontwikkeld voor Oost Europa en ontwikkelingslanden, maar met de komst van de Dacia Logan MCV kwam ook de belangstelling in West Europa voor Dacia en met uitbrengen van de Dacia Sandero en de Dacia Duster heeft Dacia zich inmiddels bewezen in Europa.

Test Dacia Lodgy 20 01

De nieuwste telg van Dacia is de Dacia Lodgy een MPV met ruimte voor zeven personen en net als de Dacia Duster bij de SUV’s zou deze Dacia Lodgy wel eens een verkoophit kunnen worden.

Niet omdat het ontwerp zo mooi is of vanwege de baanbrekende techniek in deze Dacia Lodgy, maar wel vanwege de praktische ruimte en vooral de lage prijs.

Test Dacia Lodgy 20 03

Ja, je ziet soms een kale schroef, gordijnairbags ontbreken, het stuur is niet in de diepte verstelbaar en de remmen achter zijn nog gewoon trommelremmen. Maar ook zijn veel opties die het rijden aangenaam maken wel verkrijgbaar en dat tegen prijzen waar de concurrentie de hik van krijgt. Elektrische bediening van ramen en spiegels, parkeersensoren, airco, cruise control, navigatiesysteem, het is er allemaal op verkrijgbaar tegen relatief lage prijzen.

Deze Dacia Lodgy – we reden in de 1.5 dCi met 110 pk – verrast ons door zijn soepele, comfortabele en stille loop.

Test Dacia Lodgy 20 04

Zelfs zonder start-stop-systeem is de Dacia Lodgy zuiniger als al zijn concurrenten, het geheim daarvan is het gewicht, hij weegt namelijk slechts 1330 kg en dat is zo’n 250 kg lichter als al zijn concurrenten.

Het geluidsniveau is zeer laag – als je je tenminste houdt aan de wettelijk toegestane maximum snelheden – de Lodgy is enigszins onderstuurd maar komt ook in snel genomen bochten, mede dankzij ESP, nooit in de problemen. Kortom de gemiddelde bestuurder zal zich in deze Dacia Lodgy uitermate veilig voelen. 

Test Dacia Lodgy 20 05

Nee, de Dacia Lodgy heeft geen onafhankelijke zetels achter, maar er zijn maar weinig auto’s waar je naast elkaar drie kinderzitjes kwijt kan of waar op de derde zitrij twee volwassenen ruim kunnen zitten. De beenruimte, de hoogte, de breedte dat is allemaal beter als bij concurrenten zoals de Ford Grand C-Max, Citroën C4 Picasso of de VW Touran. Ook de bagageruimte is aanmerkelijk groter als bij al die concurrenten.

Als je op zoek bent naar een goede en niet al te dure zevenzitter dan kan je eigenlijk niet om de Dacia Lodgy heen, alle concurrenten kosten duizenden euro meer.

Test Dacia Lodgy 20 02

algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Niewjaarswens

Posted: 1 januari 2013 in Alles over de Dacia Lodgy Tags:1.5 dCi 110, Dacia Lodgy, MPV, zevenzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten