zaterdag 27 oktober 2012

Dacia Lodgy – veel plaats voor minder geld

Bron: www.vecernji.hr

Bijna 5 meter auto met 5 zitplaatsen en ook nog eens 827 liter bagageruimte dat klinkt als een uitstekende keuze voor gezinnen, maar helaas zijn dit soort auto’s voor de meeste gezinnen onbetaalbaar.

Zo niet bij de Dacia Lodgy, daar krijg je werkelijk zoveel ruimte maar dan voor de prijs van kleine hatchback van andere merken.

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 01

We testen hier de Dacia Lodgy 1.6 MPI met 85 PK Ambiance (wel in België verkrijgbaar, in Nederland is de goedkoopste versie de 1.2 TCe 115 Ambiance).

Natuurlijk is deze uitvoering van de Dacia Lodgy niet de best uitgeruste of de meest veiligste auto op de markt, het doel is duidelijk anders, namelijk het beste aanbod op markt en daarin is Dacia geslaagd.

dacia lodgy ambiance 1.6 MPI 85 02

Deze Dacia Lodgy heeft standaard ABS, 4 airbags, centrale vergrendeling, stuurbekrachtiging, tegen meerprijs krijg je ook nog de beschikking over bijvoorbeeld, parkeersensoren, mistlampen, airco, ESP (in Nederland standaard) en als echte zevenzitter.

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 04

De Dacia Lodgy biedt een gigantische ruimte en dankzij de breedte van 1,75 meter kunnen op de tweede zitrij drie kinderzitjes met Isofix worden geplaatst. De banken laten zich vrij eenvoudig inklappen en je hebt dan uiteindelijk een ruimte van maar liefst 2600 !! liter tot je beschikking.

Het zitcomfort is bevredigend en je ziet binnenin veel (hard) plastic, maar dat heeft met kinderen wel het voordeel dat het gemakkelijk te onderhouden is.

dacia lodgy ambiance 1.6 MPI 85 03

Een andere grote troef van de Dacia Lodgy is het rijcomfort en de prima rijeigenschappen. Ondanks de grootte is de Lodgy dynamisch en wendbaar en alle hobbels en gaten worden probleemloos gladgestreken.

De huidige nieuwe modellen zijn duidelijk comfortabeler, stiller en luxueuzer als de oudere modellen. Zo zijn huidige modellen onder meer verkrijgbaar met snelheidsbegrenzer, parkeersensoren, ESP en navigatiesysteem.

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 06

Meer testen:

 

Dacia Lodgy Ambiance 1.6 MPI 85 05

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

mcvjournaal email

Posted: 28 oktober 2012 in Alles over de Dacia Lodgy
Tags:1.2 TCe 115, 1.6 MPI 85, Ambiance, Dacia Lodgy, ESP, Isofix

Geen opmerkingen:

Een reactie posten