vrijdag 20 juli 2012

Dacia Lodgy, Skoda Rapid of Kia Cee’d

Bron: Autobild (vrije vertaling)

Dacia Lodgy Autobild 01Voor de prijs van een VW Polo kan je ook kiezen voor een volwaardige gezinsauto, waar welke is dan de beste keuze.

We vergelijken de Dacia Lodgy, de Skoda Rapid en de Kia Cee’d.

Het is toch even schrikken als je als de prijzen van deze drie vergelijkt met bijvoorbeeld een ongeveer even grote VW Jetta, die kost namelijk zo’n 7000 euro meer.

Dacia Lodgy

Als familie auto is de Dacia Lodgy niet te evenaren voor hetzelfde geld als de andere twee concurrenten krijg je bij Dacia een volwaardige zevenzitter. Hij is zo ruim als een concertzaal en kan – indien nodig – 2617 liter aan bagage meesjouwen. Dacia doet zijn best met een (de prijs in aanmerking genomen) net interieur ook het dashboard is netjes en overzichtelijk maar kwalitatief wat minder als de beide concurrenten. Ook de rijeigenschappen zijn minder als van de concurrenten, de vering is soepel, maar niet goed afgestemd en het schakelen gaat wat hakerig. Overigens valt daar verder prima mee te leven in het alledaagse gebruik.

Dacia Lodgy Autobild 05

Dacia Lodgy Autobild 06 Dacia Lodgy Autobild 10

 Skoda Rapid

De Skoda Rapid is ook behoorlijk ruim. vier volwassenen kunnen ruim zitten, want in de breedte is hij relatief smal, in de bagageruimte kan je 550 liter kwijt en dat is ruim voldoende in deze klasse. Het interieur en dashboard is steriel en saai met veel hard plastic maar de afwerking is voortreffelijk. Hij is stevig geveerd en toch comfortabel. De rijeigenschappen zijn prima en hij schakelt licht en precies.

Dacia Lodgy Autobild 03

Dacia Lodgy Autobild 07 Dacia Lodgy Autobild 11

Kia Cee’d

Ook de Kia Cee’d biedt maar net voldoende plaats aan de inzittenden, de hoofdruimte is beperkt en de bagageruimte is met 380 liter wat aan de magere kant. Het interieur is netjes, er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en het dashboard is overzichtelijk. de Kia Cee’d heeft de laatste jaren ook qua rijeigenschappen een flinke inhaalslag gemaakt en kan zich wat dat betreft meten de concurrentie. Hij schakelt licht en precies.

Dacia Lodgy Autobild 04

dacia lodgy autobild 08 Dacia Lodgy Autobild 09

Conclusie

De Skoda Rapid is technisch de meest verfijnde van de drie, het pluspunt van de Kia Cee’d is natuurlijk de zeven jaar garantie en de Dacia Lodgy is verreweg de grootste familiewagen.

Dacia Lodgy Autobild 02

Wil je meer weten, het (Duitstalige) complete artikel kan je Hier downloaden voor 1 euro.

Dacia Lodgy Autobild 12

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

___________________________________________________________________

Posted: 20 juli 2012 in Alles over de Dacia Lodgy
Tags:Dacia Lodgy, familiewagen, Kia Cee'd, Skoda Rapid, VW Jetta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten