dinsdag 24 april 2012

Op het familie menu: De Dacia Lodgy

Origineel: test Autonews.fr (vrije vertaling)

Na de Logan, de Sandero en de Duster maakt Dacia zijn opwachting in de wereld van de MPV.

Toen Dacia in 2004 met de Logan uitkwam was men zeer sceptisch, een auto gespeend van elke charme en luxe kon nooit een succes worden, maar inmiddels is Dacia twee miljoen auto’s verder en bewijst dat er voor dergelijke auto’s wel degelijk een markt is.

Dacia Lodgy testdagen 20

De economische crisis in Europa zal voor een verdere groei van Dacia zorgen, zeker gezien de inmiddels bewezen betrouwbaarheid.

Wij mochten de Dacia Lodgy uittesten in Marokko. Nee, mooi vinden we hem niet en ook binnenin de Lodgy veel hard plastic. Ook het afwerkingsniveau is niet te vergelijken met de concurrentie.

Dacia Lodgy testdagen 11

Maar dat zijn ook de enige negatieve kanten van de Dacia Lodgy. Wat een zee aan ruimte! 2600 liter, dat vind je alleen in de Renault Espace. De modulariteit is eenvoudig maar effectief.

Op de weg is de Dacia Lodgy een openbaring. Hij laat zich door niets van de wijs brengen. Prima rijeigenschappen. Uiterst comfortabel op elk wegdek en hij is ook bij hogere snelheden fluisterstil.

Dacia Lodgy testdagen 02

Nee, het leidt geen twijfel deze Dacia Lodgy zal veel gezinnen over de streep trekken met een prijs waar alle concurrenten van gaan blozen. Voor 9.900 euro rij je in een splinternieuwe MPV, natuurlijk zit daar geen enkele luxe in, slechts vijf zitplaatsen en de broodnodige veiligheidsvoorzieningen.

Dacia Lodgy testdagen 12

Kies je echter voor de Prestige uitvoering dan heb je bijna alle benodigde luxe bij de hand, zoals airco, ESP, afstandsbediening, elektrisch bediende en verwarmde spiegels, elektrische raambediening, snelheidsbegrenzer, parkeersensoren en eventueel een multimedia/navigatie systeem op de koop toe en dat voor een prijs van 16.230 euro en dat doet geen enkele fabrikant Dacia na.

Dacia Lodgy testdagen 14

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV en de Dacia Lodgy vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

___________________________________________________________________

Posted: 24 april 2012 in Alles over de Dacia Lodgy
Tags: Dacia, Dacia Lodgy, MPV, rijeigenschappen, test Dacia Lodgy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten